Analitzant el Producte Interior Brut a la Catalunya Sud

El PIB per Càpita a nivell de municipis

Gràfica


Font: Dades : IDESCAT

Sobre un total de 216 municipis catalans dels que IDESCAT ofereix dades, a nivell municipal, sobre el seu Producte Interior Brut (PIB), per a l'any 2017, veiem que 5 dels 10 municipis amb un PIB per càpita (o PIB per habitant) més baix de Catalunya hi ha 3 municipis de la comarca de l'Anoia (Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí i Piera) i 2 municipis del Baix Penedès (Cunit i Calafell). Tots cinc municipis formen part de la Vegueria del Penedès.

Els altres cinc municipis amb un PIB per càpita més baix a Catalunya pertanyen a la vegueria del Metropolità (4 d'ells, 1 per cadascuna de les següents comarques: Vallès Occidental, Barcelonès, Baix Llobregat i Maresme) i a la vegueria de les Comarques Centrals (un municipi de la comarca d'Osona).

Gràfica


Font: Dades : IDESCAT

Sobre un total de 216 municipis catalans dels que IDESCAT ofereix dades, a nivell municipal, sobre el seu Producte Interior Brut (PIB), per a l'any 2017, veiem que 2 dels 10 municipis amb un PIB per càpita (o PIB per habitant) més alt de Catalunya hi ha 1 municipi de la comarca del Tarragonès (La Canonja) i 1 municipi del Baix Camp (Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant). Tots dos municipis formen part de la Vegueria del Camp de Tarragona.

Els altres vuit municipis amb un PIB per càpita més alt de Catalunya pertanyen a la vegueria del Metropolità (7 d'ells, 3 són del Baix Llobregat, 2 del Vallès Occidental i 2 del Vallès Oriental) i a la vegueria de les Comarques Centrals (un municipi de la comarca del Bages).

Gràfica


Font: Dades : IDESCAT

Sobre un total de 216 municipis catalans dels que IDESCAT ofereix dades, a nivell municipal, sobre el seu Producte Interior Brut (PIB), per a l'any 2017, 36 municipis de les vegueries del Penedès(15), les Terres de l'Ebre(11) i Camp de Tarragona(10) tenen un PIB per habitant inferior a la mitjana catalana.

De la Vegueria del Penedès veiem que els 15 municipis amb un PIB per habitant inferior a la mitjana catalana pertanyen a les comarques de l'Anoia(6), Baix Penedès(3), Garraf(4) i Alt Penedès(2).

De la Vegueria de les Terres de l'Ebre els 11 municipis amb un PIB per habitant inferior a la mitjana catalana pertanyen a les comarques del Montsià(5), Baix Ebre(4), Ribera d'Ebre(1) i Terra Alta(1).

De la Vegueria del Camp de Tarragona els 10 municipis amb un PIB per habitant inferior a la mitjana catalana pertanyen a les comarques del Tarragonès(4), Baix Camp(4), Priorat(1) i Alt Camp(1). L'únic municipi de la Conca de Barberà inclòs a l'estudi té un PIB per habitant superior a la mitjana catalana.

Gràfica


Font: Dades : IDESCAT

Sobre un total de 216 municipis catalans dels que IDESCAT ofereix dades, a nivell municipal, sobre el seu Producte Interior Brut (PIB), per a l'any 2017, 11 municipis de les vegueries del Camp de Tarragona (8) i el Penedès (3) tenen un PIB per habitant superior a la mitjana catalana.

De la Vegueria del Camp de Tarragona els 8 municipis amb un PIB per habitant superior a la mitjana catalana pertanyen a les comarques del Tarragonès (4), Baix Camp (2), Conca de Barberà (1) i Alt Camp (1). L'únic municipi del Priorat inclòs a l'estudi té un PIB per habitant inferior a la mitjana catalana.

De la Vegueria del Penedès veiem que els 3 municipis amb un PIB per habitant superior a la mitjana catalana pertanyen a les comarques de l'Alt Penedès (2) i Baix Penedès (1). Tots els municipis de l'Anoia i del Garraf inclosos a l'estudi tenen un PIB per habitant inferior a la mitjana catalana.

Cap dels municipis de la Vegueria de les Terres de l'Ebre inclosos en aquest estudi presenta un PIB per càpita superior a la mitjana catalana. Això vol dir que tots els municipis de l'estudi pertanyents a les comarques del Baix Ebre, Montsià, Ribera d'Ebre i Terra Alta tenen un PIB per habitant inferior a la mitjana catalana.


Font: Dades : IDESCAT

.

El PIB per Càpita a nivell de comarques

Gràfica


Font: Dades : IDESCAT

Gràfica


Font: Dades : IDESCAT

Gràfica


Font: Dades : IDESCAT


Font: Dades : IDESCAT

Gràfica


Font: Dades : IDESCAT (2017).
PIB total per comarca (en milions d'euros). La gràfica ho relaciona amb la població total de la comarca i el PIB per habitant.

PIB per comarques

No hi ha articles a mostrar per a aquesta pàgina