Camp de Tarragona Notícies

Baix Camp

COVID19

Publicat el 04/04/2020

Font: Compte Twitter Ajuntament de Cambrils.
L'Escola Municipal de Música de Cambrils proposa activitats durant el confinament, que es poden consultar a la web de l'escola. Es tracta tant d'activitats musicals (com pot ser conèixer la figura i obra de Ludwig van Beethoven amb motiu del 250è aniversari del seu natalici, o enllaços a webs amb recursos per perfeccionar la tècnica amb instruments com pot ser la guitarra ), com altres tipus d'activitats, com poden ser manualitats reciclant materials.

COVID19

Publicat el 01/04/2020

Font: N.P. Ajuntament de Reus.
L'Ajuntament de Reus ha elaborat un protocol per canalitzar les mostres de solidaritat de la ciutadania que s'ha ofert per fer tasques de voluntariat i ajudar als més vulnerables en l'actual context de confinament motivat per l'emergència sanitària pel Covid-19. El document regula l’oferiment altruista de la ciutadana per fomentar l'adequat desenvolupament del voluntariat, que possibiliti tant l’autoprotecció dels voluntaris com de les persones que han de rebre els serveis que ofereixin.

L’Ajuntament de Reus ha habilitat una pàgina web per possibilitar la inscripció al projecte social. Tots els voluntaris que compleixin els requisits tindran un referent de l’equip de professionals de l’àmbit de dinamització comunitària i cohesió social de la regidoria de Benestar Social. I és que els voluntaris únicament podran col·laborar amb l’atenció i assistència als col·lectius més vulnerables, especialment gent gran, en activitats per les quals no és necessària una habilitació especial.


Serà l'Ajuntament qui determini les accions concretes que hauran de realitzar els voluntaris. I aquestes seran de suport en el dia a dia de les persones que es troben en una situació de vulnerabilitat, ja sigui amb de manera presencial o telefònica.


  Formulari d'inscripció de voluntaris COVID-19


  Protocol voluntariat social COVID-19 Reus


Priorat

Festes - Vi

Publicat el 06/04/2020

Font: N.P. Ajuntament de Poboleda.
L'Ajuntament de Poboleda informa que la XXII Festa del vi i la Verema a l'antiga d'aquest any 2020 se celebrarà el 12 de setembre. L'agenda dels actes encara està pendent de definir.

Cultura - Premis

Publicat el 06/04/2020

Font: N.P. Ajuntament de Poboleda.
Atesa la situació d’emergència sanitària, l'Ajuntament de Poboleda informa que l'entrega dels treballs es posposa fins que s'aixequi l'estat d'alarma. Els treballs es podran continuar entregant per correu electrònic a aj.poboleda@poboleda.cat o entregar a l'oficina quan es reobri al públic. Igualment l'entrega de premis també es posposa. S'informarà de la nova data, que inicialment estava marcada per al 26 d'abril.

Es poden consultar les bases al següent enllaç


COVID19

Publicat el 06/04/2020

Font: N.P. Ajuntament del Masroig.
L’Ajuntament del Masroig, mitjançant l’àrea de protecció civil, fa una crida a persones voluntàries d’entre 18 i 40 anys, que no pateixin patologies, per tal de crear una borsa de voluntaris per donar resposta a les necessitats dels col·lectius més vulnerables davant la possible arribada del coronavirus al municipi.

Amb l’objectiu d’identificar les persones voluntàries, coordinar-les, oferir-los assessorament per tenir les garanties de seguretat (o prevenció) necessàries, es posa a disposició un formulari perquè facin arribar la seva inscripció a la borsa, signada i escanejada al correu electrònic aj.masroig@altanet.org

La informació que arribi a través del formulari es traslladarà a l’àrea de Protecció Civil, que serà l’ encarregada de coordinar la borsa de voluntaris, tenint en compte que: “S’establiran els protocols higiènic-sanitaris adients pel voluntariat referents a mecanismes de prevenció per les prestacions de serveis que es puguin encomanar".


COVID19

Publicat el 06/04/2020

Font: Decret Alcaldia número 2020-0082, amb data 13/03/2020
El passat 13 de març l'Ajuntament de Falset va prendre una sèrie de mesures per tal de fer front a la pandèmia de la COVID-19. Així, s'ha ordenat el tancament, de tos els edificis municipals, a excepció de la seu de l’ajuntament, i suspendre totes les activitats previstes als mateixos. També es suspèn el mercat dels dimarts. Queden anul·lades totes les reunions presencials externes o en que intervinguin persones externes. Es marca l'objectiu de crear un grup de voluntaris per atendre les necessitats dels veïns en situació de vulnerabilitat i/o amb necessitats bàsiques. A partir de dilluns dia 16 de març, l’atenció al públic es farà de 10:00 h a 14:00 h i es prega a la ciutadania que, en la mesura del possible, les consultes es facin mitjançant atenció telefònica o telemàtica.

Es vol crear un grup de voluntaris per atendre les necessitats dels veïns en situació de vulnerabilitat i/o amb necessitats bàsiques. Es demana a les persones disposades a formar part d’aquest grup de voluntaris que facilitin els seus noms i cognoms a l’ajuntament a través dels telèfon 977 83 18 86 / 977 83 00 57 o a l’adreça de correu electrònic aj.falset@altanet.org.

A partir de dilluns dia 16 de març, l’atenció al públic es farà de 10:00 h a 14:00 h i es prega a la ciutadania que, en la mesura del possible, les consultes es facin mitjançant atenció telefònica o telemàtica. Dins d’aquest horari, Es podrà atendre presencialment tots aquells casos que, a criteri dels professionals, siguin urgents i imprescindibles.


Conca de Barberà

Infraestructures

Publicat el 06/04/2020

Font: N.P. Ajuntament de Montblanc.
Durant aquest dimarts i dimecres es realitzaran les tasques de construcció del pont a càrrec del Regiment de Pontoners d'especialitat d'Enginyers núm. 12. La riuada del passat 22 d'octubre es va emportar 3 ponts al terme municipal de Montblanc, un dels quals, el pont de Bolovi, és essencial pel funcionament de l'empresa Crusvi, dedicada a la incubació d'ous per a la cria de pollastres.

Des de llavors, l'Ajuntament està treballant per fer possible la reconstrucció dels tres ponts, començant la redacció dels projectes. També, des de la resta d'administracions, es van comprometre a donar ajudes per a la reconstrucció de les infraestructures i, avui dia, l'Ajuntament no ha rebut cap resolució d'ajut per pal·liar els danys d'aquella riuada. L'endemà mateix dels aiguats hi va haver el compromís, per part de la delegació del govern espanyol, d'ampliar el decret pels aiguats de Múrcia, a la Conca de Barberà. Tanmateix, gairebé 6 mesos més tard aquesta ampliació no s'ha produït.

Considerant que la reconstrucció de les zones afectades serà llarga i amb la manca de recursos provinents de la resta d'administracions, l'Ajuntament ha anat realitzant accions per ajudar l'empresa Crusvi per mantenir la seva activitat, que es veia molt afectada per la dificultat d'accedir al centre de treball.

El passat dia 3 de març, la Junta de Govern Local va decidir demanar a l'exèrcit espanyol la construcció d'un pont provisional sobre el riu Francolí en aquella zona. Aquesta decisió es va prendre arran de l'oferiment per part de la Subdelegada del Govern de l'Estat, Teresa Cunillera, el dia abans. Cunillera feia saber al consistori que, si ho demanava, l'exèrcit instal·laria el pont provisional. El govern municipal no va dubtar en cap moment demanar aquest ajut, ja que és la forma més ràpida per permetre l'accés de camions a l'empresa i evitar així el seu tancament.

Durant el mes de març, l'Ajuntament ha realitzat els treballs previs de moviment de terres i de consolidació dels laterals del riu per tal que es pugui iniciar la construcció com més aviat millor.

Aquest diumenge 5 d'abril ja va arribar el material a la zona i aquest dilluns en continuarà arribant. Durant dimarts i dimecres es realitzaran les tasques de construcció del pont a càrrec del Regiment de Pontoners d'especialitat d'Enginyers núm. 12. Es preveu que hi treballaran 54 efectius i 20 vehicles a la construcció del pont del model Bayley.

Dijous i divendres l'Ajuntament realitzarà les taques de connexió dels accessos al pont provisional. A partir del dia 13 d'abril el pont ja estarà operatiu. Els militars s'instal·laran a la mateixa zona de treball i, donat a l'estat d'alarma actual, s'ha sol·licitat que duguin a terme el mínim d'activitat fora de la zona de treball.


.

Tarragonès

No hi ha notícies a mostrar per a aquesta pàgina

Alt Camp

COVID19

Publicat el 06/04/2020

Font: Web Ajuntament de Vila-rodona.
L'Ajuntament de Vila-rodona garanteix l'abastament d'aigua malgrat la situació d'estat d'alarma, que ha coincidit amb el canvi de gestió del servei per part de GIACSA. Les targetes moneder lliurades als infants amb beques menjador han tornat a estar carregades,corresponents a 10 dies més. L'Ajuntament de Vila-rodona, amb la col·laboració del Celler Cooperatiu, comença aquest dilluns 6 d'abril els treballs de desinfecció dels carrers amb més freqüència de pas del nostre municipi. També aquest 6 d'abril s'han començat a repartir les mascaretes que han cosit les voluntàries que han respost a la crida de l'ANC i l'Ajuntament per poder repartir entre els veïns i les veïnes de Vila-rodona. En total, es repartiran un miler de mascaretes a la població i es començarà per la franja d'edat més vulnerable.

L'Ajuntament de Vila-rodona garanteix l'abastament d'aigua malgrat la situació d'estat d'alarma, que ha coincidit amb el canvi de gestió del servei per part de GIACSA. Excepcionalment, s'eliminen les tasques no vitals per al servei, és a dir: lectures, obres etc; i es redueixen les activitats exteriors a les tasques imprescindibles: controls de qualitat, manteniments generals, control de xarxa i urgències. Al no poder disposar en forma i temps de la informació i donada la situació actual, GIACSA assumirà el cost financer i no facturarà el primer trimestre del present any, realitzant una facturació conjunta dels dos primers trimestres. Aquesta facturació inclourà les bonificacions del Cànon de l’aigua corresponents en forma, data i quantitat, d’acord amb l’establer al Decret-Llei 8/2020