Camp de Tarragona

img-blur-shadow
Foto: Shutterstock
Font: Ajt.Tarragona
3'3M € de Fons Next Generation per a la implantació de la Zona de Baixes Emissions
30/04/2023

L’Ajuntament finançarà amb fons europeus la implantació, posada en marxa i enfortiment de la ZBE, l’intercanviador d’autobusos del carrer del Doctor Battestini i quatre autobusos impulsats per hidrogen

La implantació de la ZBE ve donada per la Llei de Canvi Climàtic de la Unió Europea, de 2021, i el Reial Drecret del 27 de desembre de 2022, que estableixen que les ciutats espanyoles de més de 50.000 habitants hauran d’implantar una zona de baixes emissions amb l’objectiu de reduir les emissions i, en conseqüència, la salut de les persones.

Cartell Fira Multisectorial Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Fira Multisectorial de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Els dies 29 i 30 d'abril del 2023 es celebrarà la Fira Multisectorial de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

El cap de setmana del 29 i 30 d'abril se celebrarà a l’Hospitalet de l’Infant la 3a Fira Multisectorial. Es tracta d’una iniciativa de l’Associació d’Empresaris de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (ADE), que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament i de l’empresa municipal de promoció econòmica IDETSA.

El recinte firal estarà ubicat al carrer Ramon Berenguer IV, davant del Centre Cultural Infant Pere. L’horari d’obertura del dissabte serà de 12 a 20 h; i del diumenge, d' 11 a 19 h. Les persones que hi assisteixin també hi trobaran una zona de bar i una food truck i diverses activitats.

Fira Multisectorial

buildings

Fira de l’Ocupació 2023

El dijous 4 de maig es celebrarà la Fira de l'Ocupació Juvenil, organitzada per Cambra Reus. L'horari serà entre les 9 del matí i les 2 de la tarde, celebrant-se a la Llotja de Reus, amb accés per l'entrada de la Plaça Prim. Hi haurà estantd de diverses empreses, on es podrar presentar currículum per trobar feina.

A les 09:30h es celebrarà la jornada ”Tria la teva pròpia aventura: La recerca de feina”. Entre les 11:00h i les 14:00h hi haurà sessions individuals per practicar una entrevista de feina. Entre les 12:00h i les 13:30h hi haurà la segona jornada del matí: “Creació del personal Pitch Deck”.

Recerca Activa de Feina

Penedès

img-blur-shadow
Font: FEGP
420 persones de l’àmbit empresarial del Penedès a la Nit de l’Empresa 2023
29/04/2023

La Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) reuneix 420 persones de l’àmbit empresarial a la Nit de l’Empresa 2023, celebrada a la Finca Mas Solers. El conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent, ha estat el convidat d’honor.

El Gran Premi FEGP a l’empresa de l’any ha recaigut en l’empresa Liberdúplex, empresa de Sant Llorenç d’Hortons referent en la impressió i enquadernació de llibres, que acaba de celebrar el seu 60è aniversari i ha inaugurat una nova impremta de llibres digitals.

Els assistents a la Nit de l’Empresa han gaudit d’un sopar maridatge de la gastronomia local amb vins i caves de diferents socis de la FEGP.

Sitges comptarà amb una delegació de l'agència ACCIÓ

Una delegació de l’agència ACCIÓ de la Generalitat de Catalunya s’instal·larà a Sitges, a les dependències municipals a la zona de l’Oasis, al passeig de Vilanova. La delegació territorial a Sitges donarà cobertura a la vegueria del Penedès. El 99,8% de l’estructura empresarial del Catalunya són petites i mitjanes d’empreses (PIMES). Actualment, el Garraf i l’Alt Penedès compta amb 1.768 empreses exportadores, un 12% més que abans de la Covid-19, i 38 startups, un 15% més que l‘any anterior i que donen feina a 181 persones.

Economia
Vegueria del Penedès

Dues noves càpsules formatives sobre hostaleria i restauració

Programades per l’Ajuntament de Sitges i el Gremi d’Hostaleria de Sitges, la càpsula formativa “Tècniques bàsiques en preparació de serveis d’aliments i begudes” es celebrarà entre els dies 24 i 27 d’abril, mentre que la càpsula formativa “Atenció bàsica en orientació i comandes al client, els dies 3, 4, 8 i 9 de maig.

Formació i Ocupació
Sitges

Terres de l'Ebre

img-blur-shadow
Foto: Iakov Filimonov / Shutterstock.com
Font: Ajt. l'Ampolla
Nova edició de la Diada de l'Ostra del Delta
30/04/2023

L'Ampolla celebrarà, el diumenge 7 de maig, la 31a edició de la Diada de l'Ostra del Delta. Durant el matí, es repartiran 2.500 quilos d'ostres del Delta de l'Ebre entre totes les persones assistents a l'esdeveniment, que tindrà lloc al port pesquer del municipi.

Organitzat per l'Ajuntament de l'Ampolla, la festa s'iniciarà a les 11 hores i les persones assistents podran gaudir de música en viu. A més a més, hi haurà un espai on els restaurants participants en les Jornades Gastronòmiques de l’Ostra d'aquest any exposaran algun dels plats d'ostra cuinada dels menús que oferiran.

estate

Expoebre a Tortosa

Expoebre és la fira multisectorial anual de la ciutat de Tortosa, que aquest 2023 celebra la 77a edició del 28 d’abril a l’1 de maig.

A l’interior del pavelló firal hi haurà els salons Ebreambient i Celebrem! i espais com Ebretech (Smart City). I a l’exterior, la zona Taste & Fashion, amb food trucks, concerts, DJ, atraccions i street market. El Parc de la Fira acollirà la I Mostra de Vins de la DO Terra Alta.

Agenda Maig 2023

dimecres, 17 de maig de 16:30h a 18:00h

Centre Cívic de Ferreries. Tortosa.

Organitza: Circuit d'Emprenedoria de Tortosa

Quines vies de finançament existeixen? Garantia Juvenil, Microcrèdits, Capitalització de l’atur, Finançament cooperatiu,...

Ponents: Alejandra Almazan (Oficina Jove BE), Mari Carmen Sancho (Gentis) i Carlos Lamote de Grignon (Ateneu Cooperatiu TTE)

dimecres 10 i dimecres 31 de maig de 2023. De 10:00h a 12:00h

en línia

Organitza: Ateneu Cooperatiu de les Terres de l'Ebre

Amb aquestes formacions s'aprofundirà en el marc jurídic i d’autoregulació de la cooperativa, passant pels estatus i atres reglaments i ficant especialment el focus en el Reglament de Règim Intern (RRI).

Posteriorment, l’Ateneu cooperatiu ofereix assessoraments individualitzats er tal d’acompanyar en tot el procés de creació del RRI.

dilluns 15 i dimarts 16 de maig del 2023. De 14:45h a 17:45h

Zona Líquida. Riba-roja d'Ebre

Organitza: Zona Líquida i Albert Cervelló Grio

Workshop a càrrec d’Albert Cervelló Griso per aprendre a parlar en públic.

divendres, 5 de maig de 2023. A les 09:30 h

Fira Reus

Organitza: SER Empresarios

Experiència d’oci, ràdio, networking i comunicació per a negocis presentat per Sergi Sánchez, coordinador de emissores musicals a SER Catalunya, i Cristina Dalmau, locutora de Cadena Dial.

Ponència «5 claus per millorar el posicionament del teu negoci», a càrrec d’Óscar Jiménez, especialista en comunicació, màrqueting i estratègia, que compartirà amb les empreses convidades a l’acte cinc claus per a millorar una empresa comercial a dia d’avui.

Amb vermut networking pels empresaris assistents.Amb la música de Porto Bello.

dimecres, 24 de maig del 2023. De 09:30h a 13:30h

Cambra de Comerç de Reus

Organitza: Cambra Reus i España Emprende

La persuasió és una de les vies més directes per a l'èxit personal i professional.

Cultura i Lleure 2023

Setmana Medieval de Sant Jordi

del 21 d'abril a l'1 de maig

Montblanc

Fira del Vi

del 28 d'abril a l'1 de maig

Falset

Festival Cruïlla DO Terra Alta

22 i 23 d'abril

Batea

Festival Food Trucks

22 i 23 d'abril

Amposta

Dansa Sitges 2023

del 24 al 29 d’abril

Sitges

Ressons Penedès 2023

del 28 al 30 d'abril

Alt Penedès

Toca'm

Del 5 al 7 de maig

Tortosa

El Tingladu. Concert 15è aniversari

13 de maig

Vilanova i la Geltrú

Tarraco Viva

Del 8 al 21 de maig

Tarragona

El Jueves. 45 anys d’humor satíric

Fins el 2 de juliol

Sitges

Mostra de Jazz de Tortosa

Del 30 de juny al 15 de juliol

Tortosa

10a edició Cursa 5 i 10 km

Es celebrarà el 21 de maig de 2023 a Vilanova i la Geltrú. La prova també inclou una Cursa infantil de 1.500 metres. Sortida des de la plaça del Port.

Curses ideals per fer marca personal i homologarla, molt planes, al costat del mar amb un circuit 100% per asfalt. Les curses, a més formen part del calendari de la lliga Championchip. Ambdués curses tenen les seves distàncies homologades conforme les directrius de la Federació Catalana d'Atletisme

Cursa atlètica

buildings

Activitats de cap de setmana

curved11
Visita guiada de Xocolates Creo (Tortosa)
Visites a la Vil·la romana dels Munts d'Altafulla
curved8
Ball del Sant Crist de Salomó (tots els diumenges de Maig 2023)
Propostes

la Catalunya Sud té moltes propostes per a tu

Cultura Popular, Monuments, Sortides, Museus, Natura, Història, Platja, Muntanya, el Delta de l'Ebre, Cultura, Esperit Emprenedor, Gastronomia, Esport,... No tens excusa per dir que no tens res a fer!