Comerç

el Petit Comerç

Petit Comerç - Iniciatives

Publicat el 08/04/2020

Font: N.P. Ajuntament de Reus.
L'Ajuntament de Reus ha habilitat un formulari al web Reus.cat per tal que els negocis i les botigues de la ciutat puguin guanyar visibilitat i informar del tipus de servei que poden oferir als seus clients en aquests moments excepcionals, a causa de l'estat d'alarma per COVID-19.

El formulari recull les dades dels comerços i negocis per sector, i pregunta com poden subministrar el seu producte: a través de servei a domicili, comanda prèvia i recollida a la botiga, compra on line, venda directa, Whatsapp, correu electrònic, etc... També demana altres aspectes com ara, si hi ha un import de compra mínim o quins són els dies i els horaris actuals d'obertura dels establiments.

L'Ajuntament de Reus obre aquest formulari als negocis amb la voluntat que la recollida de dades permeti dibuixar un mapa ampli de l'activitat local. Segons indica el regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats "es vol propiciar que aquesta recollida de dades sigui el més extensa possible, també sobre el mapa de la ciutat i que el servei i el comerç de barri, el més pròxim, guanyi visibilitat a la xarxa".

A hores d'ara, Reus.cat ja es fa ressò dels llistats de comerços i serveis que han facilitat les associacions comercials El Tomb de Reus i la Unió de Botiguers. Així mateix, ofereix telèfons de contacte dels paradistes dels Mercats de Reus, que aquests dies recomanen als seus clients que facin la comanda per telèfon abans de passar a recollir-la pel mercat.

Properament, el directori de comerços i serveis es publicarà geolocalitzat al mapa de ciutat, a través del Geoportal, el mapa virtual de la ciutat que amplia d'aquesta manera les seves funcionalitats. També es podrà consultar a través d'un cercador a Reus.cat.

Aquesta iniciativa pot ser a la vegada l'embrió d'un directori de ciutat que doni visibilitat al teixit comercial i especialment a establiments que hores d'ara no tenen presència a internet.


Petit Comerç - Iniciatives

Publicat el 02/04/2020

Font: Web del Mercat de la Masuca, compte twitter d'Igualada Comerç, compte instagram de Nou Centre Igualada, web Igualada Viu les Compres (Ajuntament d'Igualada)
Les diverses associacions de comerciants d'Igualada indiquen quines de les activitats dels seus associats resten obertes. Igualada Comerç informa a través del seu compte a twitter @igualadacomerc dels comerços associats que estan oberts al públic, fan servei a domicili o accepten comandes per telèfon. De l'associació Nou Centre Igualada no tenim informació actualitzada ni a la seva web ni a les xarxes socials (facebook, twitter), encara que acaben de publicar al seu compte a Instagram la iniciativa de "cap nen i cap nena sense mona". El Mercat de la Masuca disposa d'un nou horari d'obertura, de 08:00h a 13:00h de dilluns a dissabte, amb la possibilitat de fer comanda per correu electrònic, telèfon o whatsapp, o bé per la pàgina web del mercat.

Petit Comerç - Iniciatives

Publicat el 02/04/2020

Font: Web Ajuntament d'Amposta
L’Ajuntament d’Amposta ha habilitat un espai on es publiquen les dades d'aquells negocis d’Amposta que ofereixen productes i serveis de primera necessitat i puguin fer repartiment a domicili, amb totes les seves dades de contacte. Hi ha un enllaç a una sol·licitud a emplenar, adreçada a aquells comerços que encara no hi són a la llista. S'indica si es pot encomanar per whatsapp, així com el número de telefon i/o l'adreça electrònica de correu. Apareixen petits comerços i negocis dels àmbits de l'alimentació, l'automoció, benzineres, carnisseries, àmbit de l'electricitat fontaneria i climatització, electrodomèstics i electrònica, ferreteria i tractaments d'aigua, fruites i verdures, higiene personal i de la llar, informàtica i telecomunicacions, jardineria i floristeria, llibreries i papereries, menjar per emportar, forns i pastisseries, peix i congelats, salut i benestar, i serveis de manteniment i neteja.

  COVID-19: Directori del petit comerç d’Amposta que et pot portar els teus productes a casa


Petit Comerç - Iniciatives

Publicat el 02/04/2020

Font: Web Ajuntament de Montblanc.
L'Ajuntament de Montblanc ha publicat un llistat de comerços i serveis oberts al públic, o amb servei a domicili, disponible en format pdf, enllaçat des de la secció dedicada a la COVID-19 de la seva web municipal. Hi consta el nom de la botiga o servei, l'horari d'atenció al públic (si està obert), telèfon de contacte, indicant si es fa servei a domicili o es recullen comandes per whatsapp o telèfon. Entre altres sectors, es poden trobar comerços dels sectors de forns i pastisseries, carnisseries i xarcuteries, fruites i verdures, queviures, farmàcies, menjar ecològic, gestories, telefonia, informàtica o electrodomèstics. També hi ha comerços d'altres sectors.

  Pàgina sobre la COVID-19 a la web de l'Ajuntament de Montblanc


Petit Comerç - Iniciatives

Publicat el 01/04/2020

Font: Web Centre d’Iniciatives i Turisme (CIT).
El Centre d’Iniciatives i Turisme (CIT) del Vendrell ha obert una secció a la seva plana web, on hi ha enllaços als consells que dóna la Generalitat de Catalunya a l'hora d'anar a comprar aliments, i a l'hora de manipular fruites i verdures. A més, hi ha una relació de comerços locals, en que s'indica si estan oberts, tancats, atenen urgències o atenen els clients mitjançant un servei on-line.

  Secció sobre el COVID-19 a la Web del Centre d’Iniciatives i Turisme (CIT) del Vendrell


Petit Comerç - Iniciatives

Publicat el 01/04/2020

Font: Web Ajuntament de Valls.
A la web de l'Ajuntament de Valls hi ha una secció dedicada a l'actualitat relacionada amb el seguiment de l'activitat i l'actualitat municipal derivada de la COVID-19. Dins d'aquesta secció hi ha un planell interactiu on es poden consultar les botigues i despatxos que no estan afectats per les restriccions derivades de l'estat d'alerta per la COVID-19.

Les àrees a les que pertanyen les botigues i altres activitats comercials i de serveis que no presenten restriccions són empreses de tecnologia (informàtica, telefonia, ...), benzineres, oficines bancàries, farmàcies, serveis sanitaris, alimentació i premsa.


  Plana especial seguiment del COVID-19 (Ajuntament de Valls)


Petit Comerç - Iniciatives

Publicat el 01/04/2020

Font: Web de l'Ajuntament de Tortosa
A rel de l'Estat d'Alarma decretat a causa de la COVID-19, l'Ajuntament de Tortosa ha obert una secció, a la seva web institucional, dedicada al seguiment de les conseqüències que està tenint aquesta malaltia en el dia a dia de la capital del Baix Ebre. Dins aquesta secció es pot trobar un enllaç a un document en format PDF que conté la llista de comerços oberts de la ciutat durant aquest període de confinament, indicant també si ofereixen servei a domicili.

A més d'informació sobre l'assistència a persones que pertanyen a grups de risc o problemes de mobilitat, llistat dels equipaments municipals tancats, les activitats dels departaments i serveis municipals operatius, o les mesures econòmiques preses per facilitar la vida als col·lectius més vulnerables a la sacsejada econòmica que representa la pandèmia a nivell municipal, a la secció sobre la COVID 19 oberta a la web municipal trobem un enllaç (banner) a un document PDF que conté el directori d'empreses actives de la ciutat durant el període de confinament.


En aquest llistat es troben les dades de localització i contacte de farmàcies, carnisseries i xarcuteries, botigues de venda de fruites i verdures, forns de pa i pastisseries, peixateries i congelats, productes ecològics i dietètics, altres queviures, restaurants que tenen servei a domicili, llibreries i papereries, estancs i d'altres petits comerços, com botigues d'electrodomèstics, veterinaris, o paqueteria.


La llista s'anirà actualitzant periòdicament. Per inscriure un comerç al directori d’empreses actives del municipi de Tortosa, s'ha enviar un correu a ceviver@tortosa.cat o trucar al 658 616 623.


  Pàgina dedicada a la COVID-19 de l'Ajuntament de Tortosa


Petit Comerç - Campanyes

Publicat el 31/03/2020

Font: Web El Tomb de Reus
L'associació de comerciants El Tomb de Reus ha publicat a la seva web una relació de comerços que obren durant l'Estat d'Alarma actual, derivada de la crisi sanitària creada per la COVID-19. En aquesta relació s'indiquen l'horari d'obertura, la possibilitat d'acceptar comandes i si hi ha entrega a domicili, així com les dades de contacte. Per ara hi ha un llistat de 16 establiments de diversos àmbits: forns, estancs, colmados, menjars preparats, material d'oficina, cansaladeries, congelats i pastisseries.

  Llista d'establiments oberts del Tomb de Reus durant la crisi sanitària


.

els Mercats

Mercats - Iniciatives

Publicat el 01/04/2020

Font: Web Ajuntament del Vendrell
Amb motiu de l'Estat d'Alarma, l'horari del Mercat Municipal del Vendrell és de dilluns a dissabte, de les 07:30h a les 14:00h. Hi ha la possibilitat de trucar a la parada del mercat on s'hagi de fer la compra, per encomanar i així només haver de pagar i recollir la comanda, o bé que portin la compra a casa (sota comanda mínima).

Mercats - Iniciatives

Publicat el 01/04/2020

Font: Web i xarxes socials de l'Ajuntament de Tortosa
S'ha fixat un horari especial per al Mercat Municipal de Tortosa, mentre duri l'Estat d'Alarma per la COVID-19. El Mercat Municipal obrirà de dilluns a dissabte de les 08:00h a les 14:00h, i els divendres per la tarda també de 17:30h a 20:30h.

Mercats - Iniciatives

Publicat el 01/04/2020

Font: Xarxes Socials Mercat de Sitges
L'Associació de Paradistes del Mercat de Sitges informa mitjançant les xarxes socials del nou horari del Mercat, que durant l'Estat d'Alarma obre de dilluns a dissabte des de les 08:30h fins a les 14:00h, romanent tancat a les tardes. Per una altra banda comparteix la llista de telèfons de les parades del Mercat.

Recomanacions de l'Associació de Paradistes del Mercat de Sitges


  • Truca i fes la teva comanda per telèfon. Cada parada t'indicarà quan pots passar a recollir-lo sense fer cues ni esperes.
  • Es recomana fer les comandes amb 24/48 hores d'antelació.
  • Des de l'Associació de Paradistes del Mercat de Sitges et recomanem que planifiquis les teves compres, i així no venir a comprar cada dia. Treballem junts per superar aquest moment.

Llistat de telèfons de les parades del Mercat de Sitges
Mercats - Serveis

Publicat el 01/04/2020

Font: Web i Xarxes Socials del Mercat del Centre de Vilanova i la Geltrú
El Mercat del Centre de Vilanova i la Geltrú disposa de servei a domicili per a Vilanova i la Geltrú, el barri de les Roquetes (Sant Pere de Ribes) i Cubelles (en aquest últim cas només el dimecres). Aquest servei té un cost des de 5€ més un increment de 0,5€ per parada extra. 6€ si es porta a una urbanització o als afores de Vilanova + 0,5€ per parada extra. A les Roquetes 7€ + 0,5€ per parada extra. I a Cubelles (repartiment únicament els dimecres) 8€ + 0,5€ per cada parada extra.

Instruccions d'ús del servei a domicili


  • Truca al telèfon 656 27 54 90 i concreta amb el repartidor el dia de recollida i les parades. Aquest servei té un cost de 5 € + 0,5 € per cada parada extra. I 6 € si es porta a una urbanització o als afores de Vilanova + 0,5€ per parada extra. A Roquetes 7€ + 0,5€ per cada parada extra. I a Cubelles (repartiment únicament els dimecres) 8€ + 0,5€ per cada parada extra.
  • Truca a la parada o parades on vulguis fer la comanda i els informes del dia que serà recollida.
  • El dia del lliurament, prepara els diners en efectiu per pagar al transportista tant per les comandes com pel servei de recollida i lliurament. No es pot pagar amb targeta, només en efectiu o amb Bizum. I es paga al mateix transportista una vegada porti la compra a casa. Per facilitar-li la feina al transportista és recomanable tenir l’import exacte
  • Gaudeix de la teva compra.

Llistat de telèfons de les parades del Mercat del Centre de Vilanova i la Geltrú
Mercats - Iniciatives

Publicat el 01/04/2020

Font: N.P. Mercats de Reus
El Comitè d’Emergència de l’Ajuntament de Reus va acceptar el passat 25 de març la petició dels paradistes del Mercat Central i del Mercat del Carrilet per reduir l’horari de venda al públic mentre duri la situació d’emergència causada per la pandèmia. Així, des del 27 de març els mercats municipals només obren fins al migdia. El nou horari és, per al Mercat Central, de dilluns a dissabte de 8 a 14 h. Per al Mercat del Carrilet és de dilluns a dissabte de 7:30 a 14 h.

Aquesta demanda arriba després de la poca afluència de clients als dos mercats el passat divendres a la tarda i per espaiar la disponibilitat de treballadors a les parades.


El Mercat Central, el Mercat del Carrilet i també el Mercat del Camp es mantenen oberts per garantir l’abastiment de productes frescos d’alimentació. Els paradistes segueixen les mesures de prevenció. Pel que fa als clients, es recorda que cal anar a comprar de manera individual, mantenir les distàncies de seguretat i evitar aglomeracions, sense tocar cap producte de les parades i, si és possible, pagar amb targeta de crèdit per evitar l’ús de diners.


Des de Mercats de Reus es recomana trucar abans a la parada per encarregar la comanda i reduir així al màxim el temps d’espera per fer la compra. Des de Reus Mobilitat i Serveis, l’empresa municipal que gestiona els Mercats de Reus, s’ha habilitat un servei per donar informació als clients: per qualsevol informació referent a les parades del Central o del Carrilet es pot trucar al 977 300 006 i prémer l’opció 4 (aquest telèfon està operatiu de dilluns a divendres de 9 a 13:30 h). També es mantenen actives les xarxes socials dels Mercats de Reus a twitter, Instagram i Facebook des d’on s’informa de qualsevol novetat.


Comerç - Mercats

Publicat el 31/03/2020

Font: Compte Twitter Mercat Central de Tarragona
El Mercat Central de Tarragona ha canviat d'horaris, obrint durant l'estat d'alarma pel COVID19 de les 9 del matí a les 3 de la tarda cada dia, excepte diumenges i festius. Facilita la compra per telèfon (les diverses parades han facilitat els telèfons per contactar amb cadascuna d'elles), dóna 1 hora de pàrquing gratuïta, i, en el cas que el client no es pugui desplaçar, porta la compra a casa.

L'ampliació del servei al domicili té un cost de 5 euros per als clients que resideixen als codis postals 43001, 43002, 43003, 43004, 43005, 43006 i 43007. El cost de portar la compra a casa és de 6 euros per als clients amb domicili als codis postals 43008, 43100 i 43130.


les Administracions

Comerç - Subvencions i Ajuts

Publicat el 31/03/2020

Font: N.P. Departament d’Empresa i Coneixement (Generalitat de Catalunya).
El Govern activa un paquet de mesures d'ajuts al comerç de 9 milions d'euros per fer front a l'emergència sanitària pel COVID-19. El Govern, a través del Departament d’Empresa i Coneixement, ha activat avui un paquet de línies de subvencions en l’àmbit del comerç al detall, dels serveis, l’artesania, i la moda, amb la finalitat de donar suport a la reactivació econòmica d’aquests sectors davant la situació derivada d’emergència sanitària COVID-19.

Els ajuts, dotats amb fins a 9 milions d’euros, s’articularan a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) del Departament d’Empresa i Coneixement i es podran sol·licitar properament.


Els beneficiaris seran empreses de comerç al detall i serveis, artesania i moda, tant individuals com associades o agrupades, especialment aquelles que han estat obligades al tancament arran de la declaració de l’estat d’alarma.


També s’hi podran acollir el teixit associatiu dels sectors esmentat, les administracions locals i els organismes públics que impulsin actuacions per a la reactivació del sector de comerç.


Amb aquestes mesures, la voluntat del Govern de Catalunya estar al costat del sector per aconseguir reactivar el comerç i els serveis, l’artesania i la moda per tal de tornar a ser un sector fort tant econòmicament (16% del PIB), com socialment, per la funció que té de cohesió i vertebració de pobles i ciutats. Amb l’objectiu de preservar el màxim nombre de comerços i establiments, s’han dissenyat unes Línies d’ajut amb la finalitat de donar suport a la reactivació d’aquests sectors davant la situació derivada d’emergència sanitària COVID-19 .


Els ajuts van dirigits a empreses de comerç al detall i serveis, artesania i moda, tant individuals com associades o agrupades, especialment aquelles que han estat obligades al tancament arran de la declaració de l’estat d’alarma. També s’hi podran acollir el teixit associatiu dels sectors esmentat, les administracions locals i els organismes públics que impulsin actuacions per a la reactivació del sector de comerç. Servei, artesania i moda de Catalunya.


Hi haurà 2 línies d’Ajuts a teixit associatiu, destinades a entitats del sector del comerç, artesania i moda, sense ànim de lucre, que tinguin representativitat territorial o sectorials, associacions de mercats, cooperatives o centrals de compra. Ajuts fins el 80% a les despeses de suport a les empreses associades en àmbits de gestió i comercialització, així com en l’estructura de les entitats per a desenvolupar la seva funció.


També hi haurà4 Línies d’ajuts a pimes de comerç artesania i moda. Seran ajuts fins el 100% del cost d’actuacions de gestió i comercialització per a reprendre l’activitat. Ajuts fins el 60% de les despeses d’inversió en el punt de venda per al rellançament de l’activitat. (Inversió mínima subvencionable 2.000 euros)


Per últim s'obre també una línia de suport als municipis en l’àmbit del Comerç i de l’Artesania, destinada a ajuntaments i organismes públics que hi estiguin adscrits o vinculats, entitats municipals descentralitzades, mancomunitats i consells comarcals. Fins al 50% del cost d’actuacions de caràcter público-privat per estimular el comerç, l’activitat econòmica i l’ocupació de les zones comercials.