Terres de l’Ebre Notícies

Baix Ebre

COVID19

Publicat el 07/04/2020

Font: N.P. Ajuntament de Deltebre.
L’Ajuntament de Deltebre segueix treballant per evitar la propagació de la pandèmia de la COVID-19 al municipi amb diferents mesures i restriccions. Una d’elles ha estat la incorporació de drons per a la detecció de vehicles que accedeixen al municipi i que són de matricules no registrades al municipi de Deltebre.

El tinent d’alcaldia de #DeltebreTerritori, Francisco Castro, ha explicat que “amb aquesta mesura volem enfortir encara més els controls policials que estem duent a terme des de fa setmanes per evitar l’accés a segones residències”. D’aquesta manera, amb la incorporació del sistema dron es faran controls des de l’aire en hores determinades del dia per facilitar el treball de detecció. La base operativa de control estarà situada al departament de la Policia Local de Deltebre.


COVID19

Publicat el 07/04/2020

Font: N.P. Ajuntament de Tivenys.
La irrupció de la COVID-19 ha obligat a l'Ajuntament de Tivenys a comunicar oficialment la cancel·lació de la celebració de la primera edició de FirArrels 2020, prevista per als dies 24, 25 i 26 d'abril. FirArrels tenia com a eix principal mostrar al seu públic la gastronomia i la cultura típica del país escollit, cuinant els seus menjars i exhibint els seus balls i vestits tradicionals. L’objectiu no és altre que poder conèixer altres arrels, costums i tradicions i conviure amb elles tot un cap de setmana ple d’activitats, de mostra gastronòmica i cultural per a totes les edats. El país convidat d'enguany havia de ser Romania. La fira ocuparia tres espais de Tivenys, la Plaça Major, el Recinte Firal i els carrers que uneixen ambdós anteriors.

Terra Alta

COVID19

Publicat el 07/04/2020

Font: N.P. Ajuntament del Pinell del Brai.
Els serveis socials de la comarca i l'Ajuntament del Pinell del Brai estan prestant assistència a molts veïns i veïnes, sobretot a aquells que estan en una situació més vulnerable. Qui vulgui fer de voluntari, al Pinell del Brai, ha d'enviar un whatsapp al 977426231 amb el nom i cognoms. i comunicar que vols ser voluntari (Aquest whatsapp s'habilitarà únicament per fer estes gestions). També pot informar si es creu que hi ha algun veí o veïna que pot necessitar ajuda, i fer difusió d'estes accions als contactes i amics. Quan algú necessita ajuda sha d'informar a les oficines municipals o mitjançant el whatsapp 977426231, per a poder actuar de forma coordinada amb els serveis socials. Si es necessita actuar directament entre el voluntariat es faran comunicacions fins a trobar una persona que es responsabilitze de les accions.

COVID19

Publicat el 07/04/2020

Font: Web Ajuntament de Gandesa.
L’Ajuntament de Gandesa organitza el Concurs de Dibuix “Gandesa, des de la teua finestra” amb l’objectiu que els més petits de casa es puguin expressar de manera artística i a través d’un dibuix què és el que veuen des de la seua finestra/balcó/pati aquests dies de confinament, com es senten i què volen expressar. L'organització del concurs indica que cadascú té una perspectiva del poble i els agradaria compartir-la. El plaç d'admissió d'obres finalitza el 10 de maig de 2020.

  Bases del Concurs de Dibuix “Gandesa, des de la teua finestra”


.

Montsià

COVID19

Publicat el 07/04/2020

Font: N.P. Ajuntament de la Sénia..
L'Ajuntament de la Sénia suspèn la realització de la 17a Fira Gastronòmica en les dates programades (9 i 10 de maig). L'ajuntament està estudiant la possibilitat d’ajornar-la i poder-la dur a terme al mes de juliol, encara que no ho veu del tot factible, fins que es tinguin dades que ho facin possible.

COVID19

Publicat el 02/04/2020

Font: Web Ajuntament d'Amposta
L'Ajuntament d'Amposta ha publicat, dins la secció de la web municipal dedicada a la COVID-19, un plànol amb les farmàcies del municipi, així com els accessos al centre urbà oberts. També s'hi poden trobar les benzineres, el punt de gas butà, i les illes de contenidors per a deixar la brossa. També s'indiquen on es troben els serveis sanitaris bàsics (CAPs, hospital,...). En el cas dels equipaments municipals, en aquests moments es pot dir que majoritàriament es troben tancats, i també són indicats al plànol, comentant la situació d'aturada d'activitat.

  COVID-19: Mapa amb informació de servei pel confinament


Ribera d’Ebre

COVID19

Publicat el 07/04/2020

Font: N.P. Ajuntament Móra d'Ebre.
L'Ajuntament de Móra d'Ebre comunica que Protecció Civil de les Terres de l’Ebre demana que en el marc de la crisi sanitària de la COVID-19, i en col·laboració amb la crida a la ciutadania que duen a terme els Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies i els Serveis Territorials de Salut conjuntament, a fer una crida que està encaminada a trobar voluntariat per a fer tasques d’atenció a les persones en els àmbits sanitari, social i/o residencial, en el cas que el desenvolupament de la crisi actual així ho requerís. En el cas que hi hagi persones que hi estiguessin interessades han d’enviar un correu electrònic a les adreces de correu electrònic cridacovid.ttee@gencat.cat i ajuntament@moradebre.cat, posant la paraula “voluntariat” a l’assumpte del correu.

Les dades que s'han d'informar al correu electrònic són:

 • Nom i cognoms
 • Adreça de correu electrònic i telèfon de contacte
 • Població de residència
 • Si té o no experiència en tasques similars
 • Preferència per algun d’aquests contextos de treball (escollir-ne un o més):
  • Àmbit sanitari
  • Residències de gent gran
  • Centres d’atenció a persones amb discapacitat

COVID19

Publicat el 07/04/2020

Font: N.P. Ajuntament de Flix/Diputació de Tarragona.
Davant la situació d’emergència sanitària causada pel coronavirus, la Diputació de Tarragona ha impulsat diverses accions de col·laboració amb el teixit emprenedor de la demarcació per tal de facilitar la fabricació de viseres de protecció, mitjançant impressores 3D, per al personal dels ajuntaments i consells comarcals del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. A més, l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Reus ha cedit dues impressores 3D del centre educatiu per poder ampliar-ne la capacitat de producció. Les dues impressores 3D i 20 quilograms de matèria primera (filament de plàstic PLA i acetats transparents) de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Reus s’han cedit al Centre d’Empreses de Flix, on es troba l’empresa DiginCreate 3D, del flixanco David Arbonés, per a la fabricació de fins a 1.000 viseres de protecció facial per a ús sanitari.

Segons explica el diputat d’Ocupació i Emprenedoria de la Diputació, Francesc Barbero, s’han repartit entre els ens locals les primeres pantalles de protecció facial, fabricades pel taller reusenc de fabricació digital Laserlab3D.

Aquestes col·laboracions amb la comunitat emprenedora de la demarcació, se sumen a altres accions que la Diputació de Tarragona està impulsant per estar, ara més que mai, al costat del món local, intentant donar resposta a les peticions dels ajuntaments de la demarcació per tal de minimitzar els efectes de la crisi sanitària generada per la COVID-19. En aquest sentit, també es manté en contacte amb la comunitat d’aficionats al món de les impressores 3D, ‘3dactivistes.org’, per a possibles noves col·laboracions.