Tecnologia

Aplicacions

COVID19

Publicat el 04/04/2020

Font: N.P. Generalitat de Catalunya.
Des del Govern, s’ha posat en marxa, aquest 3 d'abril, l’aplicació basada en la intel·ligència artificial ConfinAPP. La consellera Budó ha explicat que “l’app té com a objectiu donar resposta a les principals inquietuds o dubtes que la crisi sanitària està generant entre la ciutadania. Des d’aspectes relacionats amb les mesures d’higiene i salut; els desplaçaments permesos i prohibits durant l’Estat d’Alarma; certificats i tràmits administratius; cobertures d’assegurances; aspectes tributaris; ajuts i mesures de suport a treballadors, empreses i autònoms o dubtes sobre el curs escolar”.

Aquesta aplicació, que s’ha posat en marxa a través del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, no demana cap dada personal, només el perfil de l’usuari per saber si és autònom, ciutadà o empresari. Està disponible al web confinapp.cat i en els propers dies als Màrkets d’IOS i Android.


Seguint en la línia de donar resposta a la necessitats socials dels catalans i de les catalanes, Budó ha fet una crida a les empreses tecnològiques i start-ups a què ajudin “en aquesta situació d’emergència desenvolupant solucions a les necessitats socials”.


Aplicacions - Administració - Salut

Publicat el 30/03/2020

Font: N.P. Generalitat de Catalunya / Web Canal Salut (Generalitat de Catalunya)
La nova eina tecnològica, StopCovid19Cat, permetrà fer un seguiment de les persones afectades per la malaltia, veure com evoluciona la pandèmia a Catalunya i prendre les millors decisions. L'aplicació està adreçada a fer un seguiment i vigilancia dels símptomes de la malaltia amb STOP COVID19 CAT. El sistema sanitari farà la vigilància del cada cas informat a partir de les dades enviades per l’aplicació i, si és necessari, activarà els serveis del centre d’atenció primària o els serveis d’emergències mèdiques.

La consellera de Salut, Alba Vergés, va presentar el 18 de març una nova aplicació per a dispositius mòbils que permetrà fer un seguiment de l’evolució de la pandèmia del coronavirus a Catalunya. La nova eina tecnològica, l’app StopCovid19Cat contribuirà a detectar la malaltia, fer un seguiment dels pacients, veure com evoluciona la pandèmia a Catalunya i afavorir la presa de millors decisions. Tot plegat, ha subratllat la consellera, amb l’objectiu final “d’enfortir la relació de la ciutadania amb el sistema de salut de Catalunya”.


Els ciutadans es podran descarregar aquesta app i, després d’un senzill procés d’acreditació, podran controlar el seu estat de salut sense haver de sortir de casa, mantenint el confinament i sense tensionar els serveis sanitaris. L’app ajudarà les persones que presenten algun símptoma específic de COVID (febre, tos, dificultat respiratòria, malestar general, etc.) per mitjà d’un senzill test, que proporcionarà la informació necessària.


La directora de l’Àrea de ciutadania del Servei Català de la Salut, Rosa Romà, ha recalcat que la informació que es bolcarà a l’APP serà “totalment encriptada” i “permetrà elaborar un perfil de pacient en relació a les seves simptomatologies”. També hi constarà si té patologies prèvies o bé si està en procés de gestació o de postpart, etc. D’aquesta manera, Romà ha remarcat que “els ciutadans podran rebre una atenció específica per la seva situació i evolució del seu estat de salut”. El sistema de salut rebrà aquesta informació i cadascun dels dispositius assistencials faran les accions més necessàries per tal que la persona rebi la millor atenció. En el cas de les persones lleus però amb situació de risc, i en el de les persones greus, s’activaran diferents dispositius sanitaris: entre d’altres, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) o l’atenció primària, per poder atendre el pacient de forma adequada.


L’app també permetrà fer un seguiment en el temps dels pacients, amb la qual cosa s’obtindrà un coneixement major sobre l’evolució de la pandèmia a tot el país i de forma localitzada per població. Aquesta app, que estarà disponible en breu per a totes les plataformes, ha estat possible gràcies a l’estreta col•laboració entre TIC Salut -com a empresa pública promotora de la transformació digital en l’àmbit de la salut-; la Direcció de sistemes del CatSalut; l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) i també la col•laboració de moltes empreses que durant aquests dies han estat treballant amb el Departament de Salut en diferents projectes fins a tirar endavant aquesta nova eina tecnològica.
  STOP COVID19 CAT per a Android


  STOP COVID19 CAT per a iOS


  STOP COVID19 CAT per a navegador web


Aplicacions - Administració

Publicat el 30/03/2020

Font: Web Ajuntament de Tarragona
L’Ajuntament de Tarragona ha creat una nova app, la TGN Emergències, que ofereix informació actualitzada al minut de totes les mesures que s'han pres a Tarragona amb motiu de la crisi del coronavirus: restriccions de mobilitat, dubtes sobre el confinament, actualització dels missatges del govern, resolucions sobre tràmits, recursos, etc., i també el detall i dades de contacte dels serveis que estan actius en aquest moment d'emergència.

L’app conté, entre altres, la informació i serveis següents:


Serveis d'emergència
En aquest espai es detallen els serveis d'emergència que estan en funcionament a Tarragona i les seves dades de contacte.
Comerços
Espai que recollirà els serveis en línia que aquests dies ofereixen els comerços de la ciutat.
Preguntes i respostes
Un espai per esclarir dubtes sobre el que es pot fer i el que no durant l'estat d'alarma.
La darrera hora
Enllaç al Twitter @TGNAjuntament, on s'informa al minut de la darrera hora relacionada amb tots els aspectes de la crisi.
Notícies municipals
Espai de consulta de totes les notícies que emet l'Ajuntament de Tarragona.
Test de Salut
Accés a l'app del Departament de Salut de la Generalitat, que et permet fer-te el test en cas que tinguis símptomes relacionats amb la Covid-19.


  TGN Emergències per a Android


  TGN Emergències per a iOS


.

Teletreball

Teletreball - Eines

Publicat el 31/03/2020

Font: N.P. Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública (Generalitat de Catalunya).
Polítiques Digitals activa un banc d'eines digitals perquè ciutadania, pimes i autònoms puguin mantenir l'activitat durant la crisi de la Covid-19. La web ‘L’Oficina des de casa’ posa a disposició de pimes i autònoms un seguit de recursos tecnològics oferts per diferents empreses del sector TIC. Amb aquesta iniciativa, el Govern pretén minimitzar l’aturada de l’activitat arran del confinament facilitant l’accés i promovent l’ús de mitjans digitals.

El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública posa a partir d’avui a disposició de la ciutadania, en especial autònoms i pimes, tot un seguit de recursos, programari, serveis i eines digitals ofertes per diferents empreses del sector TIC per ajudar el teixit empresarial a aprofitar al màxim les eines tecnològiques per mantenir l’activitat i productivitat empresarial durant la crisi de la Covid-19.


Amb aquesta iniciativa, el Govern pretén minimitzar l’aturada de l’activitat arran del confinament i que aquelles empreses, autònoms o entitats que necessitin mantenir-la ho puguin fer a través de mitjans digitals que permetin treballar des de casa, a distància, i de forma segura.


Així, el Departament ha posat en marxa avui la pàgina ‘L’oficina des de casa’, que aglutina les iniciatives, productes i serveis oferts per les empreses i les distribueix per categories (treball col·laboratiu, e-Learning, seguretat, integradors, connectivitat, etc.) i cost (gratuït o amb descompte superior al 25%). D’aquesta manera, la persona o empresa usuària pot cercar i accedir fàcilment al producte o servei que més s’ajusta a la seva demanda, veure’n la descripció i conèixer les indicacions que ha de seguir per gaudir-ne.


Actualment, a ‘L’oficina des de casa’, s’hi poden trobar fins a 33 recursos, des de sistemes i aplicacions que permeten habilitar de forma ràpida i segura mitjans per poder treballar de forma remota, eines i plataformes de treball col·laboratiu, recursos d’emmagatzematge al núvol i serveis d’assesorament, suport tècnic i consultoria, entre d’altres.


Amb tot, ‘L’oficina des de casa’ és una web viva que s’anirà nodrint i ampliant amb les noves aportacions d’empreses o entitats proveïdores de productes tecnològics o serveis digitals que s’ajustin als requisits necessaris per formar part d’aquesta iniciativa. En aquest sentit, la web incorpora un formulari perquè aquestes empreses puguin oferir nous recursos i eines de teletreball.


  Web de ‘L’oficina des de casa’


  Formulari per a alta de recursos a ‘L’oficina des de casa’